maandag 5 december 2016

Franse friturist bouwt "Frit Kot" app en levert binnenkort fritjes met Pauwels Sauzen aan huis.

Franse friturist Gérald Savary trots met zijn zelfgebouwde Frit Kot app,
met Pauwels Sauzen op de home-screen.

Wie heeft er niet ooit in de rij gestaan, in de kou, voor de frituur?
Wie is niet ooit wanhopig op zoek geweest naar de gegevens van de frituur om de hoek om te weten wat de openingsuren waren?

Een Franse friturist, Gérald Savary, bouwde zelf een app om online bestellingen te kunnen plaatsen bij zijn lokale frituur, zodat de bovenstaande miserie binnenkort tot het verleden behoort.
Hij noemde zijn app "Frit Kot" en je kan de app downloaden in de Apple Store.

"McDo heeft een bestel- en afhaal app. Ik ben dan gaan kijken of er ook zoiets voor frituren bestond, en dat bleek niet het geval. Waarom zou ik die app dan niet bouwen, dacht ik", vertelt Gérald Savary.

De navigatie van de app is intuitief gemaakt. De producten staan geklasseerd per categorie: "Fritten, broodjes, burgers, specialiteiten, sauzen, dranken, ...Voorlopig kan je nog niet online betalen. Je betaalt nu nog in de frituur, of aan de chauffeur als de fritjes bij je thuis geleverd worden, nog een innovatie die staat te gebeuren in het land van de frituren", gaat Gérald verder.

De app biedt ook mogelijkheden naar klantenkaarten en beloningen toe. De klant die die maand het meest besteld heeft krijgt de volgende maand datzelfde bedrag als korting op zijn aankopen die maand. Dat wil zeggen dat je eigenlijk een maand lang gratis fritten kan eten als je wil.

"Stel dat je in december voor 50 Euro fritten hebt besteld via de app, en dat is die maand het hoogste bedrag onder de app klanten, dan kan je in januari voor 50 Euro gratis fritten bestellen", legt Gérald uit.

Het was trouwens al zo dat de meeste klanten hun bestelling per telefoon doorgaven. Nu met de app erbij komt 90 % van de omzet via bestellingen online.

Met zijn frituur wil Gérald Savary een antwoord bieden op de industriële fastfood producenten. In zijn frituur zijn alle producten van onberispelijke kwaliteit en vers. De sauzen komen uit België (Pauwels Sauzen) "omdat men in België de beste fritten maakt", de aardappelen komen van Campagne-lès-Hesdin en heten "Saveurs en Or", de burgers zijn vers en komen niet uit de diepvries, de salades zijn eveneens vers en komen niet uit voorverpakte zakken. Alleen door op die manier te innoveren zal een frituur kunnen blijven bestaan gelooft Gérald.

Gérald zoekt iemand die vanuit zijn frituur de omgeving wil betoeleveren. Het gaat om de streek Noord-West Franrkijk rond de dorpen Berck, Merlimont, Rang-du-Fliers, Waben, Verton en Groffliers. Kandidaten moeten beschikken over een wagen en kunnen Gérald Savary bereiken via 07 68 90 78 28.

(Artikel in La Voix du Nord)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten